gingia recomandari dupa detartraj

Recomandări după detartraj

Dinții sensibili și detartrajul

Ai simțit că dinții sunt sensibili, că te dor la rece sau cald după detartraj? Vezi mai jos ce poți face înainte și după pentru dinți fără dureri și sănătoși.

by Dr. Alexandru Mihăilescu

În primul rând să specificăm că detartrajul nu trebuie să doară. Există o jenă, dar nu durere. Dacă apare durere, de cele mai multe ori, este datorată alimentelor și băuturilor acide pe care le consumăm. Așa că trebuie discutat cu medicul stomatolog ce trebuie evitat și ce poți face pentru dinții și gura ta.

De obicei este suficient dacă evităm citrice (lămâie, portocale, grepfrut, etc), oțet, sucuri carbogazoase, vin alb, cidru. Recomandarea se aplică atât înainte de igienizarea profesională, cât și după ce a fost efectuată. Aceste alimente și băuturi vor demineraliza smalțul dinților și vor permite stimulilor termici, chimici, electrici să ajungă mai ușor la terminațiile nervoase ale dinților. Pe scurt o să vă doară.

Un alt element foarte important atât înainte cât și după igienizarea profesională este curățatul dinților. Bacteriile rele din gura noastră, dacă sunt lăsate să facă ce vor și dacă sunt hrănite cu zaharuri, vor produce acizi. Acești acizi vor demineraliza dinții și în plus vor produce deja celebrele carii. Așa că este recomandat să îți periezi dinții foarte bine înainte de detartraj și să asculți și să aplici recomandările pentru igiena orală de acasă pe care trebuie să le individualizeze medicul stomatolog pentru tine.

Ai grijă de dinții tăi, periază bine dinții, folosește mijloace de curățare interdentară, mănâncă sănătos, cât mai spre deloc dulciuri cu zahăr și mergi de cel puțin două ori pe an la control și igienizare profesională la medicul stomatolog.

O să-ți mulțumești singur mai târziu. Investiția în prevenție este cea mai bună investiție pentru sănătatea ta.