fbpx
cum sa te cureti pentru a avea un zambet perfect gingia

Cum să te cureți pentru a avea un zâmbet perfect

Ce trebuie să faci pentru a avea o rutină orală de succes?

Ce să folosești, cum să folosești și în ce ordine

by Dr. Alexandru Mihăilescu

Te-ai întrebat vreodată dacă există vreo ordine în folosirea periuței de dinți, aței dentare sau a periuțele interdentare? Acesta este un articol despre cea mai bună rutină de îngrijire orală de acasă: ce să faci, ce să folosești și în ce ordine.

Pentru o rutină zilnică excelentă de periaj trebuie să folosești mai mult decât periuța și pasta de dinți. Pentru a construi cea mai bună rutină de îngrijire orală, trebuie să găsiți produsele corecte de îngrijire orală care se potrivesc nevoilor dumneavoastră. Fiecare are un rol foarte important în îngrijirea orală completă.

Produse necesare pentru îngrijirea orală optimă

ata dentara gingia ecofriendly

1. Mijloace de curățare interdentare (ața dentară și periuțele interdentare): Pentru a îndepărta cât mai multă placă bacteriană posibil, trebuie combinat periajul cu curățarea interdentară. Unii oameni preferă folosirea aței dentare, unii periuțele interdentare și alții o combinație din ambele. Ața dentară este cel mai bun aliat al tău dacă ai dinții înghesuiți, dar studiile demonstrează că periuțele interdentare sunt mai eficiente în îndepărtarea plăcii bacteriene și, de asemenea, îți masează și stimulează gingiile. Vă recomand produsele noastre #gingia pentru curățarea interdentară – intră aici.

2. Pasta de dinți: utilizarea unei paste de dinți cu fluor este o modalitate excelentă de a vă proteja dinții împotriva cariilor. Ajută la încetinirea descompunerii smalțului (cauzat de bacterii) și la accelerarea procesului de remineralizare. Utilizarea pastei de dinți cu fluor este, de asemenea, recomandată de Federația Europeană de Parodontologie (EFP) pentru prevenirea cariilor.

3. Periuța de dinți: recomand periuțe cu peri moi, deoarece pot preveni deteriorarea țesutului și smalțului gingival și sunt mai eficiente la îndepărtarea plăcii în jurul liniei gingiei și între dinți. Studiile arată că periuțele de dinți electrice obțin, în general, rezultate mai bune în ceea ce privește îndepărtarea plăcii bacteriene, așa că s-ar putea să doriți să luați în considerare periuța electrică. Vă recomand produsele noastre #gingia special concepute pentru a îndepărta placa bacteriană fără a răni gingia și fără a deteriora smalțul dinților – intră aici.

4. Apa de gură: căutați o apă de gură ce ajută la prevenirea formării plăcii bacteriene, pentru a reduce bacteriile rele din gură.

Periajul de două ori pe zi este încă o parte fundamentală a celei mai bune rutine de îngrijire orală – dar nu este singurul lucru pe care îl puteți face pentru sănătatea orală a dinților. Curățarea între dinți completează periajul bun și vă poate duce rutina de îngrijire orală la un nou nivel.

Acești pași suplimentari pentru a spori periajul sunt importanți pentru că este important să considerați gura ca o parte esențială a restului corpului, deoarece sănătatea orală și sănătatea corpului sunt legate.

Îngrijirea orală aduce beneficii sănătății întregului corp

Mulți oameni se spală pe dinți pentru că doresc un zâmbet strălucitor și alb sau pentru că le este frică să nu facă carii. În timp ce acestea sunt motive excelente pentru a te peria, adevăratul motiv pentru a depune eforturi pentru cea mai bună rutină de îngrijire orală este de a beneficia de sănătatea întregului corp. Acumularea plăcii bacteriene și sănătatea orală deficitară pot provoca afecțiuni mai mari, inclusiv:

  • Diabet
  • Endocardită, o afecțiune a inimii cauzată de excesul de acumulare a plăcii bacteriene
  • Boală cardiovasculară, cauzată de inflamația bacteriană orală
  • Pneumonie, cauzată de bacterii orale inhalate în plămâni etc.

Periajul de două ori pe zi, nu numai că îndepărtează placa bacteriană, dar poate juca și un rol important în sănătatea generală a corpului. O igienă orală bună este un factor important care poate ajuta la prevenirea mai multor boli sau afecțiuni grave.

Acestea sunt produsele care ar trebui să fie în rutina fiecărei persoane. Mai există și alte produse care ajută, cum ar fi periuțele pentru limbă și multe alte produse concepute pentru a ajuta fiecare persoană să-și creeze cele mai bune rutine și propriile ritualuri de îngrijire orală. Cele mai sus menționate sunt cele mai uzuale și cele mai ajutătoare pentru prevenția orală.

Etapele celei mai bune rutine de îngrijire orală

Înțelegeți rolul îngrijirii orale în sănătatea întregului corp. Aveți produsele necesare pentru a vă îngriji dinții și gingiile. Acum, puneți totul împreună.

Ai mai jos etapele celei mai bune rutine de îngrijire orală – inclusiv ordinea adecvată pentru periaj, curățare între dinți și clătire:

  • Spălați-vă dinții timp de două minute, petrecând câte un minut în partea de sus și de jos. Verificați tehnica adecvată.
  • Clătiți cu apă, apoi curățați între toți dinții, alegând ața dentară dacă aveți dinți înghesuiți sau o periuță interdentară – de la stânga la dreapta, sus și jos.
  • Clătiți bine timp de 30 de secunde folosind o apă de gură pentru îndepărtarea plăcii bacteriene.

Vedeți, este mai simplu decât ați fi crezut – și probabil faceți deja acest lucru sau ceva similar.

Periați, curățați-vă între dinți și clătiți. Aceasta este cea mai bună rutină pentru a promova sănătatea orală. Periajul îndepărtează placa și elimină resturile. Apoi, folosirea aței dentare și a periuțelor interdentare îndepărtează resturile și placa bacteriană dintre dinți. Clătirea îndepărtează toate resturile și bacteriile libere. Ai rămas cu dinți curați, gingii sănătoase, respirație proaspătă și sănătate orală excelentă. Încearcă și tu!

Este întotdeauna o idee excelentă să discutați cu medicul dentist pentru a vedea dacă acesta vă recomandă sfaturi pentru rutina de îngrijire orală la domiciliu. O pastă de dinți recomandată de medicul dentist sau o apă de gură specială ar putea să vă ofere beneficii suplimentare de care aveți nevoie pentru o igienă orală perfectă.

sursa: https://www.sunstargum.com/

Alte articole despre prevenție și igienă orală găsești aici: