fbpx
igiena orala la sugari si copii gingia

Igiena orală la sugari și copii

Cum să cureți dinții copilului tău

Periajul din timp la copii și sugari poate preveni apariția problemelor mai încolo. Igiena orală a dinților temporari este la fel de importantă precum cea a dinților permanenți.

by Dr. Camelia Elena Șolea

Pentru a păstra dinții sănătoși și frumoși trebuie să creezi o rutină simplă și eficientă și pentru cei mici. Este bine să începi să cureți gingiile copilului tău chiar înainte de a da primul dinte. Poți folosi o compresă umedă pentru a șterge ușor gingiile.

Încă de când apare primul dinte de lapte, undeva după 6 luni, este foarte important să introducem în rutina sugarului și igiena orală.

De ce contează dinții copiilor? Chiar dacă vor cădea într-o zi din gură, ei au multe roluri importante în gură micuțului. Sunt necesari pentru a mânca, a vorbi și a zâmbi. Dinții bebelușilor ajut[ la păstrarea spațiului osos pentru dinții definitivi. Copilul tău își va pierde primul dinte de bebeluș în jurul vârstei de 6 ani, când dinții definitivi încep să apară în gură. Dacă va pierde un dinte temporar prea devreme, trebuie să discuți cu medicul stomatolog pedodont despre opțiunile pentru a păstra spațiul, pentru ca dintele definitiv să iasă normal.

Igiena orală este esențială încă din prima parte a vieții copilului nostru pentru a preveni eventualele afecțiuni ale dinților de lapte.

Din acest motiv, am pregătit un filmuleț în care explic importanța igienei orale la sugari și copii.

Vizionare plăcută și spor!

Îți recomand să citești și articolele de mai jos:

https://gingia.ro/gingia-si-dintii/totul-despre-dintii-copiilor/pierderea-dintilor-temporari/