fbpx
gingia alimentatia

Alimentația

Abdomenul se face în bucătărie

Gura face parte din corp, așa că sănătatea dinților, a gingiilor și a mucoaselor depinde de ceea ce punem în ea.

by Dr. Alexandru Mihăilescu

O vorbă despre corpul frumos și sănătos sună așa: ”abdomenul se face în bucătărie”. Și nu se referă să faci exerciții fizice în bucătărie. Fără o alimentație corectă, exercițiile fizice sunt făcute aproape degeaba. Nu vei avea un corp sănătos doar dacă mergi la sală sau dacă faci mișcare, este necesar să ai și o alimentație corectă.

De observat că nu scrie ”DIETĂ„ scrie „ALIMENTAȚIE”, dietele de slăbire, purificare etc. fiind doar momente care de multe ori destabilizează echilibrul și așa precar al corpului nostru.

O alimentație bogată în zaharuri va ajuta bacteriile ”rele” și va strica echilibrul, o alimentație bogată în legume, fructe, carne ușoară și multă apă va susține eforturile tale de a păstra sănătatea orală la un nivel optim.

La capitolul alimente care nu ne ajută, intră și carbohidrații, fiind aproape la fel de nocivi ca și zaharurile. Bacteriile vor transforma carbohidrații în zaharuri, care vor fi digerate și transformate în acizi. Mai departe, acizii produc găurile negre din dinți, adică vei face carii. 

Ca de obicei îți recomand să previi cât mai mult, mai ales când vorbim de gura ta, ceea ce ai pierdut nu se mai reface. Un implant nu va fi niciodata la fel ca un dinte natural.

Ai grijă din timp de tine și ai grijă ce mănânci!

Iți recomand să citești și:

Sindromul de intestin iritabil

Alimente care protejează dinții