fbpx
gingia igiena orala

Igiena orală

Cum să îți cureți dinții

Igiena orală nu este întotdeauna un lucru ușor și este important să discuți cu medicul dentist care sunt cele mai potrivite metode pentru tine.

by Dr. Alexandru Mihăilescu

Pare cel mai simplu lucru din lume, dar a curăța dinții pur și simplu nu este ușor. Nu toate metodele sunt potrivite pentru tine, de exemplu ce funcționează pentru ceilalți membrii din familia ta, poate să nu fie potrivit pentru tine! Dacă toți am fi fost capabili să ne curățăm dinții într-o manieră excelentă am putea preveni apariția cariilor și a bolii parodontale. De fapt, cei mai mulți oameni efectuează periajul superficial și în grabă.

Singurii oameni care te pot consilia cu privire la cele mai bune metode și cele mai bune instrumente pentru gura ta sunt medicul dentist și medicul parodontolog. Din acest punct de vedere, ședințele de igienizare și mentenanță trebuie să rezolve atât igienizarea profesională a gurii tale cât și instrucțiuni pentru ce ai de făcut acasă pentru a menține sănătoși dinții și gingiile.

Suntem diferiți, așa că vom ajunge la diferite intervale la ședințele de igienizare profesională și mentenanță. Frecvența corectă ar trebui să o discuți cu medicul dentist în funcție de riscul de apariție a cariilor și a bolilor parodontale (parodontite, gingivite) și de capacitatea ta de a menține gura curată.

În trecut, părea să fie o regulă potrivită pentru toată lumea să meargă la dentist de două ori pe an. Această „regulă” este greșită pentru că nu are nici o bază științifică, e posibil să se potrivească la multe persoane, dar nu și la tine. Avem nevoi diferite, suntem în etape diferite ale afecțiunilor și atunci ședințele și tratamentele sunt diferite.

Trebuie să înțelegi că atunci când te speli pe dinți, poți face mai multe, nu doar să îți cureți dinții. Este o ocazie, un moment perfect de a diagnostica din timp boli oro-dentare și generale. Poți să vezi puncte negre și știi că ai carii, poți să observi sângerare gingivală care este un semn al bolii parodontale, pete și umflături pot fi tumori, iar de multe ori boli generale pot fi diagnosticate prin semne care apar la nivelul gurii.

Problemele depistate din timp, pot fi rezolvate cu eforturi biologice și financiare mici, înainte să se agraveze.

Iți recomand să citești și: