fbpx
periuta interdentara gingia

Cum se folosește periuța interdentară

Pentru cei cu boală parodontală, cea mai bună metodă de curățat între dinți

Revenim la curățat între dinți. Celălalt lucru de făcut când te speli pe dinți. Sau cum spuneam mai sus, dacă ai boală parodontală, cea mai bună metodă de redus inflamația gingivală și sângerarea.

De când am descoperit periuța interdentară, nu îmi mai pot imagina viața fără ea. Cum altfel să cureți între spații mari, cum să reduci inflamația și sângerarea. În timpul tratamentelor stomatologice, cât și după, echipa de medici dentiști care te tratează trebuie să ofere 100%. Și tu trebuie să oferi tot 100%.

Cu ajutorul periuțelor interdentare poți să oferi și tu 100%, poți îndepărta bacteriile din spații inaccesibile.

Mult mai ușor de folosit decât ața dentară. Însă nu o înlocuiește, fiecare cu spațiul ei pe care îl curăță. Dacă ți-a fost recomandată, ar fi bine să o folosești, pentru că vei observa beneficiile imediat.

Curățarea dintre dinți este importantă pentru sănătatea orală și generală. Știai că dinții tăi au cinci suprafețe pe care toate trebuie să le cureți?

Deși o periuță de dinți poate îndepărta placa de pe majoritatea suprafețelor, aceasta nu poate ajunge între dinți unde se acumulează resturi alimentare și placă bacteriană. Acesta este motivul pentru care folosirea periuței interdentare după periajul dinților este atât de importantă – este singura modalitate de a îndepărta placa de pe toate suprafețele dinților.

Gingivita afectează până la 90% din populația lumii și este cauzată de acumularea plăcii. Dacă este lăsată să se acumuleze, placa vă poate deteriora gingiile și dinții, provocând inflamații, sângerări, sensibilitate dentară și degradare și poate duce la probleme generale de sănătate.

Vrei să știi cum se folosești corect periuța interdentară? Urmărește mai jos videoclipul nostru pentru a vă perfecționa tehnica și urmați sfaturile noastre pentru o gură, un zâmbet și un corp sănătos.

Un plus pentru periuța interdentară: este mult mai ușor de folosit decât ața dentară.

Cât ține o periuță interdentară?

Dacă vă îngrijiți corect periuțele, acestea pot fi folosite până la o săptămână. Asigurați-vă că le lăsați întotdeauna să se usuce în poziție verticală în standul din bambus sau într-un pahar pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. 

Trebuie să mai folosesc și ața dentară?

Desigur, periuța interdentara nu înlocuiește ața dentară. Persoanele cu spații interdentare foarte strânse ar putea folosi numai ața dentară sau periuțe interdentare de 0.6mm (fiind cele mai subțiri). 

Care este cea mai potrivită periuța interdentară pentru mine?

Recomandăm pentru dinții înghesuiți, drepți și cu spații mici periuțele interdentare de 0.6mm și de 0.9mm. Pentru persoanele ce poartă aparate dentare cele mai potrivite sunt periuțele interdentare de 1.1mm si de 1.3mm.

Acest lucru depinde de spațiile interdentare, de sensibilitatea gingiilor și a dinților, precum și de preferințele personale. Aveți dinți înghesuiți, dinți sensibili sau purtați aparate dentare? Medicul dumneavoastră dentist vă poate recomanda dimensiunea potrivită. 

P.S. Aici găsești periuțe interdentare premium eco-friendly de diferite dimensiuni, vezi ce îți recomandă medicul tău.

Apropo de ce poți face pentru gura și corpul tău, ai mai jos și alte sugestii: