fbpx
periajul dentar la copii gingia

Igiena dentară la copii

Sfaturi, tehnici și cântece

Tu ce rutină ai ales pentru a ajuta copilul tău să se spele pe dinți?

by Dr. Alexandru Mihăilescu

Pentru a păstra dinții sănătoși și frumoși trebuie să creezi o rutină simplă și eficientă și pentru cei mici. Este bine să începi să cureți gingiile copilului tău chiar înainte de a da primul dinte. Poți folosi o compresă umedă pentru a șterge ușor gingiile.

Micuțul tău crește repede și o dată cu creșterea lui cresc și dinții temporari (sau dinții de lapte). Pot să erupă fără să îți dai seama sau cel mic poate să aibă dureri și o ușoară febră. Important este să le dai aceeași atenție ca și dinților definitivi.

Mai jos ai câteva sfaturi pentru a crea o rutină plăcută copilului tău încă de când este bebeluș.

  1. Începe să speli dinții copilului încă de când erup. Găsești în farmacii, sau cere sfatul medicului pediatru ce pastă de dinți și periuțe să folosești pentru cel mic.
  2. Este important ca bebelușul tău să te vadă și pe tine că te speli pe dinți și să îi explici de ce faci acest lucru.
  3. Pune o melodie, de preferat aceeași melodie de fiecare dată când îl speli pe dinți, astfel atunci când aude melodia o să anticipeze ce urmează să se întâmple.
  4. Fă un joc din spălatul pe dinți. Când este îndeajuns de mare îl poți lăsa pe el să te spele pe dinți, să fie de ajutor.

Află și mai multe despre sfaturi și trucuri aici. Deasemenea îți pot recomanda câteva periuțe pentru cei mici și pentru juniori, le găsești aici.

Îți recomand să citești și următoarele articole: