fbpx
produse zero-waste

Produse reutilizabile – Zero Waste

Vrei să te alături salvării planetei noastre? Alege produse reutilizabile și renunță la articolele de unică folosință

LastObject este o companie daneză dedicată creării de alternative durabile și reutilizabile la articolele de unică folosință. Articolele zilnice de unică folosință au un impact extrem de negativ asupra planetei noastre, 550 de miliarde de bețișoare de bumbac sunt vândute în fiecare an, costând mediu aproximativ 220 de milioane de kilograme de CO2. În plus, 1-5% din plasticul găsit în Oceanele noastre sunt bețișoare de bumbac. 647 de miliarde de șervețele faciale sunt vândute în fiecare an, costând mediul înconjurător aproximativ 761 de milioane de kilograme de CO2. În plus, sunt necesari 28 de milioane de copaci pentru producție.

Fondatorii LastObject

Isabel Aagaard, în vârstă de 29 de ani, este designer de meserie și conștientă de natura ecologică. Frustrată de toate produsele de unică folosință, ea a decis să creeze soluții inovatoare pentru obiceiurile risipitoare care au un impact pozitiv de durată. LastObject a fost fondat în 2018, primul produs fiind LastSwab (2019), iar la începutul acestui an, LastTissue a fost conceput. Isabel tocmai a născut primul ei copil, un băiat. Fiind o luptătoare ecologică și o mamă puternică care dă întotdeauna exemplul, ea își susține cu adevărat produsele și speră să-i inspire pe alții să se adapteze la o viață durabilă.

Misiunea LastObject

Eliminarea articolelor de unică folosință prin crearea de alternative durabile reutilizabile. Scopul nostru este să oferim lumii alegeri durabile.

Valorile LastObject:

  • Produsele trebuie să aibă un impact real asupra mediului de cel puțin 10 ori față de produsele tradiționale de unică folosință pe care le înlocuiesc.
  • Construim produse premium cu utilizare ridicată și design excelent – ​​„destul de bun” nu este suficient de bun – suntem obsedați de produsele noastre.
  • Suntem durabili de la capăt la capăt pe întregul nostru lanț valoric, de la leagăn până la mormânt.

Produsele LastObject:

LastSwab este o alternativă la bețișorul de bumbac de zi cu zi. Este realizat într-o versiune de bază (Basic) și de frumusețe (Beauty). Făcut din TPE, PP și depozitat într-o cutie de transport realizată din plastic reciclat din ocean, un LastSwab este menit să înlocuiască 1000 de bețișoare de bumbac de unică folosință. Pur și simplu utilizați, spălați și repetați. LastSwab Basic a fost conceput pentru a ajuta la curățarea urechii de ceară. Bețișorul de bază are vârfuri denivelate pentru a ajuta la prinderea cerii și un miez puternic din PP. Capetele sunt moi și suficient de blânde pentru a fi folosite în ureche. LastSwab Beauty a fost conceput pentru a aplica și corecta machiajul. Bețișorul Beauty are un vârf rotunjit tradițional la un capăt și un vârf mai ascuțit la celălalt.

produse reutilizabile lastobject

LastTissue – Este ca și cum o batistă și un pachet de șervețele ar avea un copil. Vă oferim tot ce este mai bun din ambele lumi: disponibilitatea ușoară, din mers, a pachetului de șervețele și batista ecologică, moale pe nas. LastTissue conține 6 șervețele din bumbac organic într-o carcasă din silicon. Un pachet de LastTissue înlocuiește mai mult de 3000 de șervețele de unică folosință și ambalajul lor din plastic. Pur și simplu utilizați, spălați și repetați.

LastRound – așa au fost menite să fie dischetele din bumbac tot timpul. LastRound este de uz zilnic, sunt realizate special pentru demachierea, aplicarea de toner și loțiune și le poți folosi chiar și pentru exfoliere și curățare extra profundă. O carcasă include 7 dischete rotunde care sunt bune pentru până la 150 de utilizări fiecare – adică mai mult de 1.000 de utilizări pentru o singură carcasă LastRound! Pur și simplu utilizați, spălați și repetați. Sunt realizate din 70% fibre de lemn scandinave și 30% fibra de bumbac. Carcasa este realizată din plastic reciclat din ocean. De fiecare dată când folosești LastRound, economisești 10 litri de apă potabilă curată. Spălați dischetele cu apă și săpun manual – din când în când le puteți spăla la mașină la 60 ° C.

De ce Zero Waste?

În fiecare an, trilioane de produse din plastic de unică folosință sunt consumate și aruncate, ajungând adesea pe plaje și în oceane dăunând vieții marine. În plus, cultura actuală a consumului nu este sustenabilă. Extragerea și prelucrarea materiilor prime necesită o cantitate excepțională de energie. De asemenea, provoacă o rată mare de poluare pentru utilizare foarte limitată, multe articole nebiodegradabile ajungând în gropile de gunoi.

Când ne gândim la toate resursele folosite pentru produse inutile de unică folosință, este ușor să simțim importanța de a face zero deșeuri. Dar când ne uităm la sinele nostru individual, s-ar putea să ne întrebăm cât de mult impact are de fapt deșeurile zero. Adevărul este că problemele planetei nu vor fi rezolvate doar de la zero deșeuri. Dar, din nou, problemele planetei nu vor fi rezolvate dintr-un singur lucru în general. În plus, fiecare mic contează. Mai ales când acel mic (cum ar fi să facem zero deșeuri) are un efect de ondulare asupra mentalității noastre și, prin urmare, asupra altor aspecte ale vieții noastre.

Vrem să facem mai ușor pentru toată lumea să înceapă călătoria, chiar dacă nu este perfectă (încă)!

LastObject
produse sustenabile reutilizabile gingia